Checklista till din flyttstädning

En flyttstädning innebär många steg och det är viktigt att det genomförs ordentligt. Annars finns risken att de nya boendena klagar på hur städningen utförts. Ingen vill flytta in i ett smutsigt hem. I vår artikel ska vi ge dig råd om hur du kommer ihåg allt som behövs göras för en väl genomförd flyttstädning. Det bästa är att gå igenom ett rum i taget för att inte missa någonting, du ska inte heller glömma att städa balkong, förråd och eventuellt garage. Glöm inte heller att:

  • Tvätta alla fönster
  • Rengöra elementen (framsida och baksida)
  • Tvätta golvlister och persienner

Städning av kök och badrum/wc

Köket och badrummet är de utrymmen som oftast behöver mest tid och rengöring vid en flyttstädning. I köket är det viktigt att alla lådor och skåp töms och torkas av, såväl invändigt som utvändigt. Frysen ska frostas av och rengöras grundligt, detsamma gäller för kylskåpet. Spisen måste dras fram och det ska rengöras bakom den, samt i ugnen och på kokplattorna. Glöm inte plåtarna och ugnsgallret, samt att rengöra köksfläkten ordentligt. Även ytor, kakel, golv och lister ska rengöras innan arbetet är färdigt i köket.

Flyttstädning i badrummet ser listan lite annorlunda ut beroende på om du har badkar eller dusch

  • Om du har ett badkar är det viktigt att du avlägsnar fronten och städar grundligt under det
  • Du måste också rensa och tvätta golvbrunnen
  • Handfatet och toaletten ska rengöras ordentligt och detsamma gäller kaklet
  • Det är klokt att använda rengöringsmedel som är speciellt framtagna för badrumsrengöring
  • Självklart ska golvet och väggarna också rengöras, samt att badrumsskåpet ska tömmas och städas
  • Om det känns övermäktigt har du möjlighet att anlita städföretag Dalarna för hjälp med flyttstädningen

Rum och andra utrymmen

Städningen av vanliga rum är oftast enklare och inte lika tidskrävande som köket och badrummet, men det är ändå klokt att ha en checklista att gå efter. Golv, målade ytor, lister och fönsterkarmar måste rengöras. Glöm inte att även garderober och överdelen av dörrarna måste torkas av. Alla hyllor i garderoberna måste också rengöras, samt eventuella backar och lådor. Du ska även torka av alla eluttag från damm. Om du slarvar med flyttstädningen kan dina efterträdare klaga på det, vilket kan resultera i att du blir betalningsskyldig för städning i efterhand.

Andra utrymmen vid flyttstäd i Dalarna är till exempel förråd, garage och balkong, som alltid ska tömmas och rengöras

Balkongen ska städas och sopas, förrådet likaså. Det gäller också om du har ett garage som är bundet till bostaden. Det är bra att tänka igenom hur du själv hade velat att det såg ut när du flyttar in i en bostad, samt om du vid tidigare flyttar märkt av att något ställe oftast glöms bort i flyttstädningen. Vid i princip alla flyttar är det säljaren eller den tidigare hyresgästen som ska ansvara för flyttstädningen.

Du kan anlita hjälp av Städfirma Dalarna

Om du är privatperson och inte har erfarenhet av flyttstädning kan det ta väldigt lång tid och vara krävande för dig att genomföra den på egen hand. Vi på Städfirma Dalarna har lång erfarenhet av flyttstädningar och hjälper dig gärna vid behov. Vi lämnar alltid sju dagars garanti på vårt arbete för att du ska kunna känna dig trygg. Med vår hjälp slipper du själv skriva en checklista på vad som ska göras och vi får dessutom jobbet gjort på nolltid. Kontakta oss via kontaktformuläret på hemsidan för gratis offert.